#mimea

Rian in Tanzania met een van haar jonge patiënten

Mimea is een project in samenwerking met Rian Jager, arts internationale gezondheidszorg en tropengeneeskunde. Zij woont op dit moment in Sengerema, een dorp in Tanzania. Rian koopt producten in Tanzania en Salie verkoopt ze in Nederland. Door producten te kopen met het Mimea-kaartje stimuleren we niet alleen het lokale ondernemerschap in Sengerema, maar helpen we ook kinderen met brandwonden. In Tanzania koken nog veel arme gezinnen op open vuur, waar helaas veel ongelukken mee gebeuren. Regelmatig ziet Rian dan ook kinderen met ernstige brandwonden. Veel families kunnen de behandeling van de brandwonden niet betalen, iets wat niet over het hart te verkrijgen is. Kinderen met brandwonden hebben langdurige en intensive zorg nodig. Vaak liggen ze meerdere maanden in het ziekenhuis. Ook nog eens alleen, want de familie woont 6 uur rijden met de bus en er zijn nog meer kinderen in het gezin. Een operatie kost 30 euro en het gezin betaalt 4 euro per week voor het verblijf. Dit is veel geld voor zo’n gezin. Vaak kunnen ze dat niet betalen. En wat doe je dan als arts?

Hoe wij samenwerken

Rian (rechts) en Nelske (links) op vakantie in Rio

Rian koopt spullen in het dorp en stimuleert daarmee de lokale economie. Nelske verkoopt deze spullen in Nederland in haar eigen plantenwinkel Salie. Met de opbrengst helpen we kinderen met brandwonden. Uiteraard krijgt Rian het geld terug van de inkopen die ze heeft gedaan en rekenen we 25% organisatie en organisatie en out of pocket kosten. De rest van de opbrengst gaat regelrecht naar de pot om kinderen te helpen, aan medicijnen of operaties. Er zit geen organisatie tussen en blijf geen geld aan de strijkstok hangen. Met een besteding van 5 euro kan jij het verblijf van een gewond kind in het ziekenhuis bekostigen voor een hele week.

Wij gebruiken de hashtag mimea voor dit project in onze social media uitingen. Wil je meer weten volg deze hashtag dan op instagram of zoek hem op op facebook.