De makkelijkste plant ever, naast de graslelie

Er zijn weinig planten die het tegen de graslelie op kunnen, maar de Vrouwentong is daar toch wel een van. De Vrouwentong die we Sansevieria noemen, is al eens uitgeroepen tot studentenplant van het jaar. Logisch als deze plant het ook prima doet op een dood biertje. De Sansevieria overleeft overal of je hem nu in de volle zon boven op de verwarming zet of in een wc zonder verwarming. Deze plant will survive.

Kan een sansevieria doodgaan?

Je zou bijna zeggen van niet. Er zijn planten die doodgaan van wisselende temperaturen, van tocht, van een te lage luchtvochtigheid onder al deze dingen zal een Sansevieria niet lijden. De enige manier om de Sansevieria te vermoorden is door hem te verzuipen. Geef hem elke week een plens water, het liefst in zijn hart, midden in de pot tot en hij sterft aan wortelrot.

Hoe stek ik een Sansevieria?

Het stekken van Sanseveria kan op twee manieren. Je kan de gehele kluit in stukken scheuren en in verschillende potten stoppen of of stekken via het blad. Je knipt een stuk af van het blad en zet dat in een pot met cactusgrond vervolgens zal de stek vanzelf gaan groeien. Het enige is dat de stek dan waarschijnlijk groener wordt dan de moederplant. Dus ben je juist fan van het geel in een Sanseveria scheur dan de kluit in tweeën.

Voor de Sansevieria geldt, you love it of you hate it. Maar een ding is duidelijk, deze plant laat je nooit in de steek!

Ga terug