5 planten voor op je studentenkamer

Typische studentenplanten voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Ze kunnen prima even zonder water
  • Ze kunnen praktisch overal staan, of het nu in de volle zon is of in de schaduw
  • Ze maken je kamer gezellig

Wij hebben 5 planten geselecteerd die perfect zijn op een studentenkamer.

1. Studentengras AKA graslelie

Stipt op nummer 1 staat de graslelie. Deze noemen ze ook wel spider plant of in het Nederlands: Studentengras. Deze plant is ontzettend makkelijk in onderhoudt, groeit als kool en kan prima een tijd zonder water. Het is ook nog eens een heel leuk plantje om te stekken. Zo heb je altijd een cadeautje voor mensen wanneer je bankrekening het eventjes niet toelaat. Check HIER hoe je de graslelie stekt.

2. Vrouwentong AKA Sansevieria

Er zijn weinig planten die het tegen de graslelie op kunnen, maar de Vrouwentong is daar toch wel een van. De Sansevieria overleeft overal of je hem nu in de volle zon boven op de verwarming zet of in een wc zonder verwarming. Deze plant will survive. Mocht je hem TOCH dood willen krijgen, dan moet je hem water geven midden in het hart van de bladeren.

3. Pannenkoekenplant

Deze staat vooral in dit lijstje omdat het een van de meest populaire planten is op het moment. Ook onder studenten. Het is een heel gemakkelijk plantje zolang je hem 1x in de week water geeft. Nu is het ook geen probleem om hem een weekje over te slaan, daar kan deze best tegen. Dus mocht je in je tentamenperiode even je planten vergeten dan is dat geen probleem.

4. Zaagcactus

Super vrolijke hangplant. Zijn naam heeft hij uiteraard te danken aan zijn looks. Deze plant doet het heel goed op een lichte plaats, maar kan ook prima op een donker plekje staan. Liever niet in de volle zon. Je kan deze plant prima een week vergeten water te geven. Hij houdt vooral niet van VEEL water. Dus alles met mate en deze is blij.

5. Cactus

Natuurlijk, de cactus mag niet in dit lijstje ontbreken. De cactus doet het altijd. Het enige wat je kan doen is de cactus verzuipen. De beste zorg voor een cactus die je hem kan geven is verwaarlozing. Met verwaarlozing floreert hij, dat kan elke student wel aan toch?

Ga terug