4 planten voor in jouw terrarium

Behalve het vinden van een geschikte pot voor je ecosysteem, moet je ook nog bedenken welke plantjes je in je terrarium wilt hebben. Het is namelijk niet handig om een cactus en een klimop bij elkaar in een bol te stoppen. Deze plantjes hebben namelijk totaal andere behoeften en houden van verschillende dingen. In deze blog 4 plantjes voor in een tropisch terrarium die goed samen gaan.

1. Varentjes

Varens houden van een vochtige omgeving. Nu zijn er een boel verschillende varens. De varen die wij aanraden is de apenpoot varen. De officiële naam is Davallia Bullata. Wij noemen hem apenpoot aangezien de wortels een beetje op apenpootjes lijken.

2. Peperiomia

De Peperiomia familie bestaat uit meer dan 1000 leden. Niet alle leden zijn geschikt voor in een terrarium. De Peperiomia Rosso wordt het vaakste gebruikt in ecosystemen, maar alle Rattenstaartjes (Peperiomia Caperata) zijn geschikt.

3. Fittonia

De Fittonia is perfect om een beetje kleur toe te voegen in je terrarium. Deze bodembedekker, oorspronkelijk uit Peru komt in vele kleuren. Groen met roze, helemaal roze of juist met wit. De Fittonia heeft de bijnaam: “Mozaiekplantje” en is uitermate geschikt voor in een ecosysteem omdat hij ontzettend kan genieten van een vochtige omgeving.

4. Klimop

De klimop doet het in veel woonkamers niet zo goed. Dit komt omdat ook deze plant een grote liefhebber is van een vochtig huis. In een terrarium voelt hij zich dan ook helemaal op zijn gemak. Ook met de klimop is de keuze reuze. Je hebt de donkergroene huis tuin en keuken klimop, maar ook in vele variaties. Er is wel een verschil tussen klimop gekweekt voor de tuin en voor in huis. Ik zou niet de klimop uit de tuin pakken voor in je ecosysteem, maar proberen kan natuurlijk geen kwaad.

Bij Salie kan je een workshop ecosystemen maken volgen. Vanaf 4 personen kan dit in een prive setting gedaan worden. Boek hier je workshop of vraag naar de mogelijkheden. Wil je op de hoogte blijven van ons workshopprogramma? Volg ons dan op instagram of facebook

Ga terug